שני ספרים חדשים רואים עתה אור בהוצאת אוב, ועושים את דרכם לחנויות הספרים: שניהם רואים אור בסדרה "האירופים". את הסדרה עורכים ד"ר הילה זהבי ופרופ' שרון פרדו, והיא יוזמה משותפת של מרכז סימון וייל למחקר וללימודי אירופה בת זמננו באוניברסיטת בן־גוריון בנגב ושל הוצאת אוב.
הספר הראשון, קונרד אדנאואר: מדינאי אירופי מאת הנס־פטר שוורץ, סוקר את המהלכים הפוליטיים והדיפלומטיים שהוביל אדנאואר, הקנצלר הראשון של מערב גרמניה, בשנים המכריעות 1950–1952: החתימה על הבריתות שכוננו את האיחוד האירופי העתידי; החבירה לארצות הברית ולמערב במטרה להדוף את השתלטותה של ברית המועצות; הניסיון לשלם את החוב הכספי והמוסרי שהותירו זוועותיה של מלחמת העולם השנייה, ובמסגרתה גם תוכנית השילומים לעם היהודי ולישראל; והניסיון לפייס את העולם תוך שמירה על האינטרסים הגרמניים ועל שאיפתה של מערב גרמניה להפוך למדינה עצמאית, חזקה ומרכזית באיחודה של יבשת אירופה. את הספר תרגמה מגרמנית דנית דותן, ועורכיו המדעיים היו הילה זהבי ושרון פרדו. הקדים פתח דבר: עפרי אילני.
הספר שני, פאן־אירופה מאת ריכרד ה' קודנהובה־קלרגי, הוא ספר קלאסי משנת 1923, שבו נפרשׂ לראשונה חזון איחודה של יבשת אירופה על ידי הרוזן קודנהובה־קלרגי, מייסד תנועת האיחוד הפאן־אירופי, שקמה לאחר סוף מלחמת העולם הראשונה וקידמה את רעיון איחודה של היבשת. התנועה, שחזונה היה חדשני ונתפס כאוטופי, קיימה קונגרסים ברחבי אירופה וסחפה אחריה אנשי רוח ופוליטיקאים כאלברט איינשטיין, תומאס מאן, זיגמונד פרויד, פול ולרי, שטפן צווייג, וינסטון צ'רצ'יל, שארל דה גול, בנדטו קרוצ'ה, ריכרד שטראוס ועוד. הספר הוא מדריך לעקרונות היסוד הנדרשים כדי להביא את עמי אירופה לתמוך ברעיון איחודה הפדרלי של היבשת. זהו איננו ספר אקדמי או פילוסופי, אלא מניפסט של התנועה הציבורית החשובה ביותר בתולדות האינטגרציה האירופית. הספר היה לרב־מכר בינלאומי מיד עם צאתו, והוא תורגם לשפות רבות. כעת, כמעט מאה שנה לאחר פרסומו בגרמנית, הספר רואה אור לראשונה גם בשפה העברית. את הספר תרגם מגרמנית גדי גולדברג, והעורכים המדעיים הם הילה זהבי, שרון פרדו ומישל קנודט. לספר מצורף גם פתח דבר מקיף מאת שרון פרדו והילה זהבי, הדן בפועלו, בתורתו ובמורשתו של קודנהובה־קלרגי.
הספרים בסדרת "האירופים" עוסקים באיחוד האירופי ובסוגיות כגון לאומיות, על־לאומיות, כלכלה, היסטוריה, תרבות ועוד. על ידי הוצאת ספרים אלו בהוצאת אוב ובשפה העברית אנחנו מקווים למשוך לא רק קוראות וקוראים שהאיחוד האירופי הוא תחום עיסוקןם או תחום עניינןם, אלא גם קוראות וקוראים שיקיימו דיאלוג ביקורתי, חברתי ותרבותי עם אירופה המאוחדת מתוך העמדה הייחודית שלהןם כאן במזרח התיכון ובמאה ה-21.
Comments